Vartija-lehti julkaisi Hölläys®-korttien arvostelun – hyvä arvio

Sitoutumaton Vartija-lehti, jossa asiantuntijat kirjoittavat teologiasta, uskontotieteestä, filosofiasta, psykologiasta, maailmankuvista, kulttuurista ja yhteiskunnasta, julkaisi tänään arvostelun Hölläys®-korteista. Kortit saivat hyvän arvion. Arvostelun kirjoittivat Aino-Maija ja Outi Elonheimo.

”Kortit tarjoavat palautumisen keinoiksi hidastamista, armollisuutta, myötätuntoa ja toivoa.  Kun maailma on edelleen ja koko ajan yhä enemmän VUCA (volatile, uncertain, complex, ambiguous eli arvaamaton, epävarma, monimutkainen ja häilyvä), on lohdullista maadoittaa itseään ja jäsentää ajatuksiaan tämän korttipakan avulla.”

”Korttien sanoma on hyvin kiteytetty ja selkeä, turhat rönsyt on karsittu pois. Lukija, kokija tai pelaaja joutuu itse miettimään mitä kunkin kortin sanoma voisi tarkoittaa hänen omalla kohdallaan. Tietynlainen ajatuksellinen väljyys – korteissa ei kerrota narratiiveja – jättää tilaa monenlaisille tulkinnoille, oman elämän ja merkityksen sanallistamiselle. Tai kortit tavallaan jopa ”pakottavat” omaan pohdintaan, kun tekijöiden omat narratiivit on karsittu minimiin. Vastaavastihan kirjoja voi lukea sen enempää itse pohtimatta eli siis jopa oppimatta.”

Lue koko arvostelu täältä.