Hölläys®-kortit palautumisen apuna

Miksi Hölläys®?

Mitä me kaikki tarvitsemme? Ainakin turvaa, yhteyttä toisiin ihmisiin ja ympäröivään luontoon, omien ja toisten tunteiden ja tarpeiden huomioimista. Tarvitsemme oman ja toisten epätäydellisyyden myötätuntoista hyväksymistä, mutta samalla asianmukaisten ja turvaa tuovien rajojen asettamista. Tarvitsemme myös levollisuutta, leikkisyyttä ja palautumista, jotta jaksamme edelleenkin ponnistella tärkeiden asioiden puolesta. 

Mistä Hölläyksessä® on kyse ja kenelle se on suunnattu?

Hölläys® on konkreettinen, käsin kosketeltava ja ajan kanssa selattava korttipakka, jonka äärellä mieli ja keho saavat rauhoittua. Hölläys®-korttipakka tarjoaa reilusti yli 60 palautumisen keinoa ja lisäksi hölläys.fi -verkkosivuilla on lisämateriaalia sekä tietoutta jaksamiseen ja palautumiseen liittyvistä aiheista. Palautuminen nähdään tässä monipuolisena ja hyvään elämään laajasti kuuluvana tekijänä. Pakka on tarkoitettu avuksi ihmisille, jotka haluavat löytää ja tunnistaa itselleen sopivia palautumisen keinoja.

Mihin Hölläys® perustuu?

Hölläys®-korttien asiasisältö pohjautuu tarkoitukseen sopiviin psykologian teorioihin, kuten kognitiiviseen ja ratkaisukeskeiseen teoriaan. Lisäksi siinä on ammennettu näkökulmia ja työkaluja myös itseohjautuvuus– sekä polyvagaaliteorioiden laareista. Hölläys®-korttien suomalaiseen mielenmaisemaan sopiva kuvitus vie käyttäjänsä maadoittavalle kuvamatkalle Pohjolan luontoon – sen jylhyyteen, kauneuteen, yksityiskohtiin ja elämän virtaukseen. Jo miellyttävien kuvien katsominenkin auttaa aivotutkimusten mukaan vireystilan säätelyssä ja levottomuuden rauhoittamisessa.

Hölläys®-pakan sisällöissä on huomioitu seuraavia teemoja:

kehon ja mielen yhteyden tukeminen, kehon vireystilan tunnistamisen ja säätelyn keinoja
tietoisuus sekä myönteinen tulevaisuusvisio, sisältäen työkaluja oman tilanteen ja tarpeiden tunnistamiseen sekä sanoittamiseen
tunteiden kanssa eläminen – tällä tarkoitetaan tunteiden tunnistamista, hyväksymistä, säätelyä, ilmaisemista ja omiin tarpeisiin vastaamista
yhteys toisiin ihmisiin ja luontoon – meidän jokaisen perustavaa laatua oleva tarve tuntea turvaa, kuulua laumaan, olla yhteydessä toisiin sekä meitä ympäröivään ympäristöön.

Haluatko hankkia Hölläys®-korttipakan itsellesi tai läheisellesi? Se onnistuu helposti verkkokaupassamme hintaan 49e/pakka (sis. alv.24%) + postikulut. Jos haluat tukea omaa tai työryhmäsi hyvinvointia ja hankkia pakan vaikkapa työpaikkasi kahvihuoneeseen yhteisesti hyödynnettäväksi, olet suuren askeleen lähempänä kuukauden tyky-tekoa 😉

P.S. Jos haluat lukea jaksamisen aihepiiristä enemmänkin (hölläys.fi -sivuston lisäksi), niin suosittelen ottamaan somessa seurantaan ainakin seuraavat tilit:

Facebook:

  • rauhantaidot – psykofyysiseen eli kehokeskeiseen psykoterapiaan perustuvaa tietoa sekä harjoitteita kehon ja mielen säätelymekanismeista

Instagram:

  • maaretkallio – lujasti lempeä ja inhimillinen kouluttaja ja tietokirjailija
  • hannamarkuksela – puhuja, valmentaja, tietokirjailija, jolla on asiantuntemusta mm. vireystason säätelystä 
  • marikaknuuttila – urheilun psykologiasta postaava skeematerapeutti
  • jaakkosahimaa – merkityksellisen työelämän puolestapuhuja